Bel ons: 020 - 612 05 57

Mesologie  Wat is dat ?


mesologie praktijkHet is een vorm van geneeskunde waarin de reguliere medische kennis en kennis uit de alternatieve geneeswijzen zijn geïntregeerd. Het stellen van een goede diagnose is er een zeer belangrijk aspect van. De mesologie hanteert verschillende vormen van onderzoek , die tesamen moeten leiden tot eenzelfde en juiste diagnose. Dit onderzoek kan bestaan uit controle van b.v. gewrichten en sommige organen , en ook van de tong en pols.

Met de EFD ( Electro Fysiologische Diagnostiek ) worden 80 – 100 punten gemeten , vooral op de handen en voeten. Ook kunnen metingen van mineralen , hormonen , enzymen en andere stoffen gedaan worden.

De resultaten van het onderzoek worden uitgebreid met U besproken , en vervolgens wordt er een behandelingsplan opgesteld. Hierin wordt aangegeven welke middelen het meest geschikt zijn: homeopatische  of orthomoleculaire zoals vitaminen , mineralen , enzymen  ofwel kruiden en Ayurvedische middelen. Deze keuze wordt ook weer d.m.v. de EFD gecontroleerd.

Ook kunnen adviezen over voeding en leefgewoontes gegeven worden. Indien nodig kan worden verwezen naar een arts , osteopaat , fysiotherapeut , psycholoog  en andere behandelaars. Meestal is er na  6 – 10 weken  een vervolgconsult voor controle en eventueel bijstellen van de behandeling.

Meer informatie over mesologie is ook te vinden op www.mesologen.nl

Waarvoor kunt U bij de mesoloog terecht ?
Met veel lichamelijke en psychische klachten kunt U bij de mesoloog terecht. Enkele voorbeelden zijn langdurige vermoeidheid , menstruatieproblemen , allergieën  en huidproblemen , eetproblemen en maagdarmstoornissen , migraine , nervositeit en depressiviteit , nek- of schouder- of rugklachten , en artrose en dergelijke. De mesoloog is er vooral voor chronische klachten. Bij kinderen kunnen dat ook hyperactiviteit , leer- en concentratiestoornissen , of groeistoornissen en dergelijke zijn. Mesologisch onderzoek kan ook vroegtijdig functiestoornissen opsporen , waardoor later mogelijk ernstige klachten voorkomen kunnen worden ( preventief onderzoek ).

Beroepsvereniging
Ik ben als mesoloog ingeschreven bij het Nederlands Register voor Mesologen , het NRM . Ook ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Mesologie , de NVVM .

Een mesoloog heeft een HBO - opleiding gevolgd aan de Academie voor Mesologie .
Mesoloog  is een beschermd beroep ; de mesoloog dient volgens vastgestelde richtlijnen praktijk uit te voeren en zich regelmatig bij te scholen.